Medie: Trump presser på for at få solgt CNN

Et år efter, at AT&T tilbød at købe Time Warner, er handlen endnu ikke godkendt. Men er det præsident Trump, der i kulissen presser på for at få solgt sin yndlingsaversion, CNN, mod at blåstemple handlen?

Foto: THOMAS PETER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kendt er det, at Donald Trump igen og igen har anklaget TV-kanalen CNN for at være rejsende i »fake news« – ikke mindst når stationen har påpeget, at præsidenten ikke har holdt sig til sandheden eller på anden måde stillet sig kritisk over for Trumps håndtering af præsidentembedet.

Men forsøger Trump nu også at få TV-stationen solgt?

Hans justitsministerium har endnu ikke blåstemplet televirksomheden AT&Ts købstilbud på Time Warner, der ejer CNN. Ifølge CBS News har justitsministeriet under et møde mandag informeret AT&T om, at for at aftalen kan gå igennem, må selskabet sælge CNN.

Allerede inden præsidentvalget for et år siden sagde Donald Trump, at han var imod sammensmeltningen af de to giganter, og at han ville blokere for handlen, hvis han blev præsident.

Trump og andre repræsentanter for Det Hvide Hus har ifølge CBS News under flere møder gjort det klart, at de er utilfredse med CNN.

Et af møderne skulle have fundet sted i Trump Tower 12. januar, hvor Trump ifølge CBS News rejste spørgsmålet direkte med AT&Ts adm. direktør, Randall Stephenson.

Det Hvide Hus afviser på nogen måde at være involveret i processen.

Hvis AT&T køber Time Warner – en handel til en værdi af 85 mia. dollar, der blev annonceret i oktober 2016 – vil en ledende serviceudbyder af internettjenester smelte sammen med et selskab, der står bag nogle af verdens mest succesfulde satsninger inden for underholdning, herunder »Harry Potter«.

Da de to selskaber ikke ses som direkte konkurrenter, har eksperter vurderet, at justitsministeriet næppe ville blokere aftalen.

Bag kulisserne er der ifølge CBS News forskellige opfattelser af forløbet: AT&T har presset på for en afklaring ved at lade forstå, at sammensmeltninger af denne karakter ikke er blevet blokeret i 40 år.

Men justitsministeriet siger, at det var AT&T, der tilbød at afhænde CNN, og at regeringen blankt afviste dette.

I en erklæring har Randall Stephenson til gengæld fastslået, at han »aldrig har tilbudt at sælge CNN og ingen intentioner har om at gøre det«.

Michael Bjerre er Berlingskes korrespondent i USA.