Medie: To personer mistænkt for at planlægge terrorangreb i Sverige

Den svenske efterretningstjeneste Säpo overvåger ifølge det svenske medie Dagens Nyheter en terrorcelle i Sverige, hvori to personer er mistænkt for at have planlagt et terrorangreb i Sverige.

Den svenske efterretningstjeneste Säpo udspionerer ifølge det svenske medie Dagens Nyheter mod en terrorcelle i Sverige. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Säpo, Sveriges efterretningstjeneste, arbejder i øjeblikket på at få mere viden om en terrorcelle, som mistænkes for at forberede et terrorangreb mod et mål i Sverige. Det skriver Dagens Nyheter.

Det svenske medie har angiveligt har fået fat i en hemmeligstemplet rapport dateret til 19. maj i år, og det citeres af øvrige svenske medier.

To personer i cellen mistænkes for at have planlagt et terrorangreb i Sverige, skriver Aftonbladet.

Pressesekretær i efterretningstjenesten, Simon Bynert, vil dog ikke udtale sig om sagen til avisen.

»Jeg kan hverken be- eller afkræfte oplysningerne,« siger han.

En anden pressemedarbejder, Nina Odermalm Schei, fortæller, at efterretningstjenesten aldrig udtaler sig om igangværende sager for ikke at ødelægge det operative arbejde.

Den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp fra forsvarshøjskolen i Stockholm kommenterer sagen på Twitter, hvor han skriver, at det er problematisk, at medier publicerer sikkerhedsstemplede informationer, som er lækket, og at det er usædvanligt, at det sker.

Dagens Nyheter har valgt ikke at offentliggøre detaljer fra det lækkede materiale netop af hensyn til Säpos arbejde og for ikke at bringe folks liv i fare, skriver SVT.