Medie: Syv personer anholdt i Belgien i terrorsag

Belgisk politi har ifølge nyhedsbureau foretaget nye anholdelser af personer, der sættes i forbindelse med weekendens terrorangreb i Paris.

Søndag har belgisk politi angiveligt anholdt yderligere fire personer mistænkt for at være indblandet i terrorangrebene i Paris. De nye anholdelser er dog ikke bekræftet af den belgiske anklagemyndighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BELGIEN: Belgisk politi har søndag anholdt fire personer, der sættes i forbindelse med terrorangrebene i Paris, skriver nyhedsbureauet AP.

Allerede lørdag blev der foretaget tre anholdelser efter ransagninger i Buxelles-forstaden Molenbeek, og med søndagens anholdelser er der nu i alt foretaget syv anholdelser i sagen i Belgien.

De nye anholdelser er dog ikke bekræftet af den belgiske anklagemyndighed.

Den franske anklagemyndighed har tidligere slået fast, at en bil, som blev fundet nær spillestedet Bataclan, der blev ramt af terror, var blevet lejet i Belgien.

Fransk politi har også fundet en sort bil af mærket Seat nær et af gerningsstederne i Paris. I bilen blev der ifølge AP fundet tre Kalashnikov-rifler. Riflerne kan have været brugt ved fredagens terrorangreb og indikerer, at der stadig er gerningsmænd på fri fod.

Politiet i Frankrig har offentliggjort navnet på en af de formodede gerningsmænd bag terrorangrebene, den 29-årige Ismael Omar Mostefai.

Han boede i den franske by Chartres sydvest for Paris og menes at have opholdt sig i Syrien mellem 2013 og 2014. Fransk politi har indbragt en række af Mostefais familiemedlemmer til forhør.

Politiet efterforsker også et andet spor. En af de formodede terrorister har angiveligt rejst gennem Europa som asylansøger og er blandt andet blevet registreret som flygtning på en græsk ø og senere i Serbien.

Terrororganisationen Islamisk Stat har taget skylden for angrebene, der har kostet mindst 129 mennesker livet. Den franske premierminister, Manuel Valls, oplyser ifølge AFP, at der fortsat er 20-30 lig, der ikke er identificeret.