Medie: Rusland vil næppe udlevere Janukovitj

Interpol har mandag efterlyst Ukraines detroniserede leder, Viktor Janukovitj, som menes at opholde sig i Rusland. En kilde tæt på den russiske regering siger, at det er usandsynligt, at Rusland vil udlevere ekspræsidenten.

RUSLAND/UKRAINE: Det er næppe sandsynligt, at Ruslands regering vil udlevere Ukraines afsatte præsident Viktor Janukovitj til retsforfølgelse i Ukraine.

Det siger en russisk regeringskilde ifølge Reuters til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Meldingen kommer, efter at den internationale politiorganisation Interpol mandag har efterlyst den vragede leder.

Ekspræsidenten er eftersøgt på grund af ukrainske anklager om underslæb.

»I dag, adskillige måneder efter at Ukraine sendte en forespørgsel til Interpol i marts 2014 med argumenter og forklaringer forberedt af Indenrigsministeriet, Anklagemyndigheden og Ukraines Sikkerhedstjeneste, er et særudvalg i Interpol kommet til den beslutning,« oplyste Ukraines indenrigsminister Arsen Avakov mandag ifølge Reuters på sin Facebook-side.

Janukovitj blev afsat i februar 2014 efter flere måneders demonstrationer, der blev udløst, da han i slutningen af 2013 valgte at droppe en planlagt frihandelsaftale med EU for i stedet at knytte tættere bånd til Rusland.

Den væltede præsident er i forvejen eftersøgt for massedrab, efter det ukrainske parlament i februar 2014 besluttede at rejse en sag mod ham ved Den Internationale Straffedomstol.

Janukovitj beskyldes af de pro-europæiske magter i Ukraine for at have beordret politi og militær til at skyde de tusindvis af demonstranter, der protesterede over afvisningen af en aftale med EU.

Den 64-årige ekspræsident har angiveligt boet i Rusland, siden han blev væltet.