Medie: Nordkorea sender militærfolk til Ukraine

Nordkoreanske militærfolk sendes til russiskbesatte områder i Ukraine, skriver sydkoreansk medie.

Nordkoreanske militærfolk kan være på vej til det østlige Ukraine, hvor de kan bistå med genopbygningsarbejde. På billedet ses den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, under et tidligere besøg på en flybase i Nordkorea. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kcna/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen i Nordkorea har ifølge det sydkoreanske medie Daily NK beordret nordkoreanske virksomheder i Rusland til at sende ansatte til de russiskbesatte områder i det østlige Ukraine.

De nordkoreanske virksomheder i Rusland er tilknyttet militære eller offentlige sikkerhedsagenturer. Det tolkes derfor som, at Nordkorea har til hensigt at sende soldater og politifolk – og altså ikke civile –  til Ukraine, skriver Daily NK.

I Ukraine skal de nordkoreanske arbejdere angivelig deltage i genopbygningsarbejde.

De nordkoreanske militærfolk ankommer i slutningen af februar eller begyndelsen af marts, beretter kilder. Den første gruppe nordkoreanere forventes at bestå af mellem 300 og 500 mand.

Ifølge Daily NKs kilder er det usandsynligt, at de nordkoreanske soldater skal agere lejesoldater eller indrulleres i den russiske hær.

Nordkorea er beskyldt for tidligere at have solgt våben til Rusland. Senest skulle landet have leveret våben til Wagner-gruppen.

Nordkorea har afvist nogensinde at have sendt våben til Rusland. Landet hævder desuden, at der heller ingen planer er om at gøre det.