Medie: Mubarak er erklæret hjernedød

Ekspræsident i Egypten Hosni Mubarak er efter et slagtilfælde nu klinisk død, forklarer hans læger. Dog afviser sikkerhedskilder, som mener, at han blot er bevidstløs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Den tidligere egyptiske diktator Hosni Mubarak er af sine læger erklæret klinisk død. Det skriver det egyptiske statslige nyhedsbureau MENA ifølge Reuters.

Tidligere tirsdag blev Mubarak genoplivet efter et slagtilfælde i fængslet og blev derefter overført til et militærhospital. Men han ligger nu i respirator og vågner altså ikke op igen, lyder det fra hospitalet.

- Den tidligere præsident Hosni Mubarak er klinisk død efter sin ankomst til Maadi militærhospital tirsdag aften, skriver MENA og citerer lægelige kilder.

- Mubaraks hjerte stoppede med at slå, og han blev forsøgt genoplivet af en hjertestarter adskillige gange, men uden held, citerer MENA kilderne for at sige.

To sikkerhedskilder afkræfter dog over for Reuters, at der skulle være tale om, at Mubarak er hjernedød. I stedet fortæller de, at den tidligere leder er bevidstløs og derfor i respirator.

- Det er stadig for tidligt at sige, at han er klinisk død, siger den ene af kilderne til Reuters.

Egyptenkender og vært på Radio 24syvs internationale magasin Globus, Helen Hajjaj, mener dog, at det statslige medie er til at stole på.

- Umiddelbart virker det ret troværdigt, fordi det er det nationale egyptiske nyhedsbureau, MENA, der har rapporteret. Det er altså ikke bare løse rygter fra kilder på et tilfældigt hospital. Det er simpelthen noget, det egyptiske nyhedsbureau har sagt, og man kan godt tro på, at de har deres kilder i orden, og at de ikke ville rapportere det, medmindre de følte sig ret sikre, siger Helen Hajjaj til Radio 24syv.

84-årige Mubarak blev sendt bag tremmer resten af livet 2. juni for at have dræbt pro-demokratiske demonstranter sidste år. I 30 år styrede han Egypten, indtil han sidste år blev væltet under Det Arabiske Forår.

Han har over længere tid lidt af sundhedsmæssige problemer.