Medie: Mindst to dræbt i nyt gidseldrama i Paris

En mand har taget gidsler og skudt omkring sig i en kosher-butik i Paris. Mindst to personer er blevet dræbt, skriver flere franske medier.

FRANKRIG: Mindst to personer er blevet dræbt af skud i Paris, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge avisen Le Figaro. Det er sket ved et nyt gidseldrama, der udspiller sig i en kosher-butik ved Porte de Vincennes i det østlige Paris.

»I ved udmærket godt, hvem jeg er,« har gidseltageren råbt til politiet, oplyser en anonym politikilde til avisen Le Figaro.

Gidseltageren er blevet identificeret som den formodede drabsmand fra en skudepisode torsdag i det sydlige Paris, hvor en kvindelig politibetjent blev dræbt, skriver avisen Libération.

En anonym politikilde fortæller til Le Figaro, at der er mindst fem gidsler, men det er ikke blevet officielt bekræftet. BBC skriver, at gidseltageren har to maskinpistoler.

Gidseldramaet finder sted samtidig med et andet gidseldrama nordøst for Paris i byen Dammartin-en-Goële. Her er det angiveligt de to brødre fra onsdagens terrorangreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo, der har taget et ukendt antal gidsler.

Flere franske medier skriver, at gidseltageren i kosher-butikken har været en del af den samme jihadist-gruppe som de to Kouachi-brødre tilbage i 2004, indtil den franske efterretningstjeneste opløste gruppen i 2005.

Politiet er massivt til stede ved den jødiske butik i det østlige Paris, og betjentene er ved at evakuere området, hvor flere veje er blevet lukket helt, ligesom den nærliggende metrostation er blevet lukket.

Præsident Francois Hollande har ifølge avisen Le Figaro bedt den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, om at tage til stedet.

Et vidne fortæller til TV-stationen iTélé, at han hørte skud og straks anmeldte det til politiet. Andre vidner fortæller, at der er en helikopter og flere politibiler til stede.

Kosher-butikker over hele Paris lukker nu ned af sikkerhedsmæssige årsager, skriver Sky News.