Medie: Ligdele fra Khashoggi er blevet fundet

Tyrkerne skal have fundet dele af den saudi-arabiske journalist Jamal Khashoggis maltrakterede lig.

Tyrkerne skal have fundet dele af den saudi-arabiske journalist Jamal Khashoggis maltrakterede lig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hasan Jamali

Sagen om den myrdede saudiske journalist Jamal Khashoggi har tirsdag eftermiddag taget en ny drejning, efter at rester af hans lig skal være blevet fundet.

Det oplyser Sky News på baggrund af anonyme kilder inden for tyrkisk politi og politik.

Liget er angiveligt blevet parteret og hans ansigt maltrakteret. Sky News taler om »grizzly details«.

En af kilderne oplyser til Sky News, at liget er fundet i den saudi-arabiske konsuls have i Istanbul.

Meldingen fra Sky News kommer, efter at tyrkernes præsident, Recep Tayyip Erdogan, netop har sagt, at det ikke vides, hvor liget er.

»Hvorfor er liget af en person, der er officielt er blevet erklæret myrdet, ikke fundet?« spurgte han.

Ifølge præsidenten har tyrkiske efterforskere og politi beviser på, at den saudiske journalist og systemkritiker var offer for et planlagt og »brutalt mord« begået af en 15 mand stor gruppe.

Ifølge Sky News stemmer de nye oplysninger ikke overens med meldinger fra Saudi-Arabien om, at Khashoggi døde i en slåskamp på det saudiske konsulat i Istanbul.

Samtidig rapporter CNN Türk, at tyrkisk politi under en gennemsøgning af en bil fra det saudiarabiske konsulat sent tirsdag har fundet to kufferter og personlige ejendele, som menes at tilhøre den dræbte journalist Jamal Khashoggi.

Reuters skriver, at saudiarabiske efterforskere var sammen med de tyrkiske politifolk under gennemsøgningen af køretøjet på en parkeringsplads i Istanbuls Sultangazi-distrikt. CNN Türk oplyser, at der også blev fundet en computer og dokumenter, som tilhørte Khashoggi.

Journalisten blev sidst set i live, da han gik ind på Saudi-Arabiens konsulat 2. oktober i den tyrkiske storby.

Daily Mail henviser til, at nolge af ligresterne ifølge en lokal politimand skal være fundet i en brønd på konsulatets grund.