Medie: Labour ramt af »storstilet cyberangreb«

Ukendte gerningsmænd har indledt et storstilet cyberangreb mod det britiske oppositionsparti Labour, skriver britisk medie.

Jeremy Corbyns Labour-parti blev tirsdag morgen udsat for et digitalt angreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Dawson/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et »sofistikeret og storstilet cyberangreb« har ramt det britiske oppositionsparti Labour.

Det skriver Sky News.

Hvem der står bag cyberangrebet, vides endnu ikke, men ifølge en talsperson fra partiet lykkedes bagmændenes mission ikke. Partiets »robuste sikkerhedssystemer« parerede angrebet, som var rettet mod alle Labours digitale platforme, skriver Sky.

Angrebet kunne måske få indflydelse på partiets valgkamp. Briterne går til valg 12. december.

»Sikkerhedsprocedurerne har forsinket nogle af vores kampagneaktiviteter,« fortæller partiets talsperson til Sky News:

»Men nu er vi oppe i fuld fart igen.«

Angrebet er blevet anmeldt til det britiske cybersikkerhedscenter, skriver Sky.

Uklart, hvad angrebet indebar

Det er endnu uklart, hvornår angrebet fandt sted, og hvad det indebar. Ifølge BBC skrev partiets direktør, Niall Sookoo, i går i en mail til Labours kampagnestab, at angrebene havde til hensigt at tvinge Labour offline.

Men ifølge techskribenten på Sky News Rowland Manthorpe tyder alt på, at cyberangrebet slet ikke var så »sofistikeret«, som partiets talsperson altså hævder. Det var nemlig formentlig et såkaldt DDOS-angreb – altså et cyberangreb, der går ud på at bombardere et site eller en hjemmeside med så meget trafik, at det til sidst kollapser.

»Hvad der er vigtigt at vide om den slags angreb, er, at det ikke er et ekstremt klogt eller sofistikeret angreb – det er groft og brutalt, men faktisk ret nemt at udføre,« siger han til Sky News.

Han mener derfor, at angrebet formentlig ikke blev udført af en fremmed stat.

»Det er ikke sådan et næsten kirurgisk angreb, som nationalstater er kendt for. Det er en ækel form for brutalt internethærværk,« siger han.

Brian Higgins, der er sikkerhedsekspert ved Comparitech.com, giver Manthorpe ret. Han forklarer til The Guardian, at et DDOS-angreb »sjældent udgør en trussel mod data eller information« og typisk er »ret nemme« at forsvare sig imod og komme sig over.

»Det er ikke særligt overraskende, at Labour-partiet er blevet mål for sådan et angreb, når man tænker på det nuværende politiske klima i Storbritannien,« siger Brian Higgins til The Guardian.