Medie: Cain bestak kvinder for at tie om sexskandale

Republikanske Herman Cain bestak angiveligt kvinder til at holde mund om grov sexchikane.

Republikaneren Herman Cains præsidentkandidatur vakler efter alvorlige sexanklager. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”I did not have sex with that woman”.

Endnu en amerikansk politiker er måske ved at få kørt karrieren i sænk af en sexskandale. Herman Cain har hidtil stået meget stærkt i meningsmålingerne til at blive republikanernes præsidentkandidat. Men de kan vende, efter at det amerikanske medie Politico kan afsløre grove sexanklager mod politikeren.

Selvom Herman Cain påstår, at han ikke har ”nogen skeletter i skabet”, har tre kvinder nu rettet alvorlige sexanklager mod den tidligere topchef for Godfathers Pizza, som skulle have forgrebet sig på dem, mens han tjente som chef for ”National Restaurant Association” i 1990’erne. Nye detaljer i sagen viser, at kvinderne angiveligt modtog store pengesummer – op mod 250.000 danske kroner - for at tie om overgrebene. I forbindelse med sexchikanen følte en af kvinderne, ”at hendes job var i fare, hvis hun ikke gjorde det."

Skete i 90erne

Politico rapporterede tidligere på ugen, at Herman Cain skulle have forgrebet sig på to kvinder i 1990'erne. Telegrambureauet AP kunne så i forgårs videregive, at en tredje kvinde også følte sig kraftigt forulempet. Herman Cain selv påstår, at ”uanset hvad folk påstår for at skade mit omdømme, er det noget de har fundet på.”

Onsdag aften anklagede Cain-kampagnen så Texas-guvernøren Rick Perrys stab for at starte rygterne. Rick Perry er Herman Cains største konkurrent i kampen om at blive republikanernes kandidat til præsidentposten. Perry-kampagnen har nægtet enhver indblanding i sagen. Herman Cain har afgivet en del inkonsekvente bemærkninger i sagen, men han fastholder sin uskyld.

Da Politico i søndags fangede Herman Cain foran et Tv-studie i Washington og spurgte ham om sex-chikanen, svarede Cain, at han havde haft tusindvis af mennesker ansat i sin erhvervskarriere, og at han ikke kunne huske om en enkelt eller to af dem havde anklaget ham for chikane.

Politico gav ham derefter navnene på en af de to kvinder. Ifølge Politico skulle Herman Cain så have svaret:

- Jeg vil ikke kommentere på det.

Han blev derefter spurgt:

- Har en kvinde i løbet af dit liv nogensinde anklaget dig for chikane?

Han trak vejret højlydt, stirrede på reporteren og forblev tavs i flere sekunder. Efter spørgsmålet blev gentaget tre gange, svarede han ved at spørge reporteren:

- Er du nogensinde blevet beskyldt for sex-chikane?

Republikanske vælgere trofaste

Men vælgerne er umiddelbart trofaste overfor den populære republikaner. En ny meningsmåling udført af The Washington Post og ABC News viser, at over halvdelen af de republikanske vælgere ikke tager anklagerne seriøst. Og mindre end en fjerdedel af vælgerne er mindre tilbøjelige til at støtte ham

Herman Cain deltog som den eneste afro-amerikaner i en afstemning i september, der skulle afgøre, hvem der er den mest populære republikaner til præsidentposten – og han vandt stort foran andre kandidater som Texas-guvernøren Rick Perry og den tidligere guvernør i Massachusetts, Mitt Romney.

Herman Cain har politisk gjort sig bemærket ved at foreslå en radikal skattereform, der vil sænke trækprocenten til blot ni procent for virksomheder og lønmodtagere.