Medie: Britisk regering vil udvise russiske diplomater

Det britiske udenrigsministerium anmoder om et hasteindkaldt møde i FN's Sikkerhedsråd om nervegiftangrebet.

London. Tv-stationen Sky siger, at Storbritannien vil udvise russiske diplomater efter nervegiftangreb. FN's Sikkerhedsråd hasteindkaldes. Her ses den engelske præmierminister Theresa May. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbritannien vil udvise "et betydeligt antal" russiske diplomater efter nervegiftangreb, rapporterer den britiske nyhedskanal Sky News.

Samtidig meddeler det britiske udenrigsministerium, at det anmoder om et hasteindkaldt møde i FN's Sikkerhedsråd om nervegiftangrebet på en tidligere russisk spion i den engelske by Salisbury.

- Hastemødet er indkaldt for at opdatere medlemslandene om nervegiftangrebet, lyder det.

USA, EU og NATO har udtrykt støtte til Storbritannien, efter May har sagt, at det er "meget sandsynligt", at Rusland stod bag angrebet på eksspionen Sergej Skripal og hans datter med nervegiften Novichok, som blev udviklet af det sovjetiske militær.

Premierminister Theresa May skal senere onsdag tale i parlamentet om nervegiftangrebet.

Ifølge The Guardian forbereder premierministeren en række tiltag rettet mod den russiske stat.

Premierministerens erklæring i parlamentet kan diktere retningen for Storbritanniens udenrigspolitik i mange år fremover, skriver avisen.

Visumrestriktioner og beslaglæggelse af russiske formuer i Storbritannien bliver nævnt af The Guardian som mulige tiltag fra Mays side.

Desuden ventes premierministeren at forsøge at opbygge en international front mod Rusland bestående af EU, NATO og muligvis også FN.

Theresa May sagde mandag i parlamentet i London, at det er "meget sandsynligt", at Rusland udførte angrebet mod Skripal og hans datter i Salisbury 4. marts.

/ritzau/Reuters