Medarbejdere i Rockwool indkaldes til krigen i Ukraine

Arkivfoto: Rockwools ansatte i Rusland indkaldes til krigen i Ukraine. Det bekræfter Rockwool til BT. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af den danske virksomhed Rockwools russiske ansatte er blevet indkaldt til den russiske hær. Det skriver BT.

Rockwool er i den forbindelse blevet pålagt at hjælpe det russiske militær med at formidle indkaldelsen.

Det bekræfter Rockwool i et skriftligt svar til B.T.

»Det lader til, at flere medarbejdere hos ROCKWOOL-Rusland har modtaget indkaldelse til militær mobilisering,« skriver Michael Zarin, der er vicepræsident for kommunikation i Rockwool.

Han understreger, at Rockwools lokale ledelser vil forsøge at forhindre, at deres ansatte indkaldes, men at det formentlig vil være at regne for en kriminel handling, hvis Rockwool ikke samarbejder med militæret:

»Så vidt vi forstår, vil den lokale ledelse forfølge alle tilgængelige juridiske muligheder for, at vores kollegaer kan blive fritaget for militærtjeneste,« skriver Michael Zarin til B.T. og uddyber:

»Vi forstår dog også, at hvis den lokale ledelse afslår at samarbejde med de militære myndigheder om formidling af indkaldelser af medarbejdere, så vil det blive betragtet som en kriminel handling med potentielt alvorlige konsekvenser.«

Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba skrev på Twitter søndag, at Ruslands nye mobiliseringsdekret betyder, at internationale virksomheder i Rusland kan blive pålagt at hjælpe det russiske militær med at indkalde deres ansatte.

B.T. rettede i den forbindelse henvendelse til Rockwool, der altså bekræfter, at deres ansatte er blandt dem, der hverves, og at de som virksomhed skal bistå med indkaldelsen.

»Lykkes det ikke for den lokale ledelse at finde en juridisk mulighed for at fritage vores medarbejdere for militærtjeneste, stiller det ledelsen i en ’no-win’ situation,« skriver Michael Zarin.

Han svarer ikke på B.T.s spørgsmål om, hvorvidt det giver anledning til, at Rockwool vil trække sig ud af Rusland.