McDonald's i Frankrig undersøges for skattesnyd

Den amerikanske fastfoodkæde mistænkes af de franske myndigheder for skattesvindel. Hovedkvarter er ransaget.

De franske myndigheder har mistanke om, at amerikanske McDonald's på ulovlig vis har betalt for lidt i skat i Frankrig Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

Fransk politi oplyser torsdag, at man har gennemført en razzia mod McDonald's i Paris som led i en efterforskning om skattesvindel.

En kilde i politiet siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at ransagningen af fastfoodkædens franske hovedkvarter fandt sted onsdag i sidste uge.

Det var blandt andre efterforskere fra en særlig politienhed for korruption samt økonomisk- og skattemæssig kriminalitet, der deltog i aktionen, hvor flere dokumenter blev beslaglagt.

De franske myndigheder har mistanke om, at amerikanske McDonald's på ulovlig vis har betalt for lidt i skat i Frankrig ved at kanalisere sin franske indtjening videre til Luxembourg.

Her er virksomhedens europæiske hovedkvarter baseret, og her er selskabsskatten meget lavere.

Tirsdag stormede fransk politi Googles franske hovedkontor i Paris. De franske myndighederne mener, at den amerikanske it-gigant har snydt den franske statskasse for 1,6 milliarder euro, hvilket svarer til knap 12 milliarder danske kroner.

Google er blandt de multinationale selskaber, der er kommet under hård beskydning i Europa for at betale ekstremt lave skatter ved at flytte sine indtægter på tværs af landegrænser i et ofte komplekst net af finansielle systemer.

/ritzau/AFP