Mays talsperson: Parlamentet har sat os i en svær position

Theresa May bliver nødt til at konfrontere den svære situation, parlamentet har sat hende i, siger talsperson.

Med stemmerne 412 mod 202 har det britiske parlament torsdag aften støttet regeringens forslag om at bede EU om udsættelse af brexit. Ifølge flere britiske medier vil premierminister Theresa Mays næste skridt være for tredje gang at fremsætte sin plan for skilsmisse med EU. Den er blevet nedstemt to gange tidligere. (Arkivfoto). Peter Nicholls/Reuters Fold sammen
Læs mere

Det britiske parlament har efterladt premierminister Theresa May i en svær situation.

Sådan lyder meldingen fra Theresa Mays talsperson umiddelbart efter en afstemning i parlamentet torsdag aften, hvor et flertal har stemt for at anmode EU om at udskyde brexit.

Theresa May forpligter sig ifølge talspersonen til at viderebringe de lovgivningsmæssige foranstaltninger, som skal til for at ændre datoen for briternes udtræden, som efter den hidtidige plan er 29. marts.

Talspersonen siger videre, at Theresa May ønskede og sigtede efter, at Storbritannien skulle forlade EU 29. marts. Men hun og regeringen vil nu "konfrontere" den svære situation, som parlamentet har sat dem i.

Det fastslås desuden, at den britiske regering fortsat forbereder sig på en udtræden af EU uden aftale. Det gør den, selv om parlamentet onsdag stemte ja til, at et brexit uden aftale helt skal udelukkes.

Ifølge EU-Kommissionen er det op til EU's ledere at tage stilling til enhver anmodning fra Storbritannien om at udsætte brexit.

De vil tage højde for begrundelsen og varigheden af udsættelsen. Derudover er det en prioritet at sikre funktionaliteten af EU's institutioner, lyder det.

Med stemmerne 412 mod 202 har det britiske parlament torsdag aften støttet regeringens forslag om at bede EU om udsættelse af brexit.

Ifølge flere britiske medier vil premierminister Theresa Mays næste skridt være for tredje gang at fremsætte sin plan for skilsmisse med EU.

Den er blevet nedstemt to gange tidligere. Senest tirsdag aften.

De samme medier rapporterer, at en ny afstemning om planen, som May har forhandlet med EU, vil komme til afstemning tirsdag i næste uge og lige forud for et EU-topmøde, hun skal deltage i.

/ritzau/Reuters