May søger hjælp og forventer intet gennembrud på Brexit

Under præsentation vil Theresa May bede EU-landene om garantier i forhold til skilsmisseaftalen med EU.

Den britiske premierminister Theresa May ankommer til EU-mødet i Bruxelles 13. december. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alastair Grant
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske premierminister ankommer torsdag til Bruxelles med en mission om at søge forsikringer fra EU-landene i forhold til den i Storbritannien så forhadte skilsmisseaftale med EU.

Men hun er klar over, at det bliver svært at få de tilkendegivelser, der vil gøre, at de britiske parlamentarikere kan sluge aftalen.

»Jeg forventer ikke et umiddelbart gennembrud i dag. Men jeg håber, at vi kan begynde at arbejde så hurtigt som overhovedet muligt på de garantier, som er nødvendige,« siger May på vej ind til mødet.

Hun besluttede mandag i denne uge at udskyde en afstemning om brexitaftalen. Det gjorde hun, da det stod klart, at den ikke kunne opnå godkendelse i Underhuset.

Utilfredsheden og bekymringen retter sig især mod formuleringer i aftalen, der betyder, at briterne risikerer at blive fastlåst i et toldsamarbejde med EU på ubestemt tid. Det har den britiske regerings advokat konstateret.

May ønsker en udløbsdato for denne nødplan.

»Vi skal tale om, hvordan vi får denne aftale igennem. Jeg vil fremhæve de politiske og juridiske forsikringer, som, jeg mener, er nødvendige,« siger May.

/ritzau/