Mattis skal mødes med europæiske forsvarsministre i Helsinki

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, mødes i næste uge med alliancen Northern Group, som Danmark er en del af.

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, er i næste uge på et fem dage langt besøg i Europa, hvor turen går til Helsinki, Bruxelles og London. Scanpix/Lee Jin-man/arkiv Fold sammen
Læs mere

Helsinki. Den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, rejser søndag til Finlands hovedstad, Helsinki, for at mødes med partnere og alliancer i Europa.

Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium på sin hjemmeside.

Her fremgår det, at Mattis vil indlede sit besøg i Europa i Helsinki mandag og tirsdag med et møde i det multilaterale forum Northern Group.

Northern Group består af Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Island, Letland, Litauen, Holland, Norge, Polen, Sverige og Storbritannien.

Det sker for at bekræfte sine partnerskaber og alliancer i Europa, oplyser det amerikanske forsvarsministerium.

I Helsinki skal der også holdes møde for de nordiske forsvarsministre, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Imens oplyser det finske forsvarsministerium, at forskellige sikkerhedsspørgsmål er på dagsordenen på mødet mellem de nordiske ministre.

Herefter er Jim Mattis i Bruxelles onsdag og torsdag, hvor han skal mødes med Natos forsvarsministre.

Derudover skal han mødes med forsvarsministrene fra den internationale koalition - som Danmark er en del af - der kæmper mod den militante gruppe Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

- Turen vil understrege USA's engagement i Nato-alliancen og kampen for at besejre Isis, oplyser talskvinde for det amerikanske forsvarsministerium Michelle L. Baldanza, som bruger en anden forkortelse for Islamisk Stat.

Den amerikanske forsvarsminister afslutter sit besøg i Europa i London fredag 10. november, hvor han skal mødes med Storbritanniens nye forsvarsminister, Gavin Williamson.

Williamson har overtaget posten fra Michael Fallon, som onsdag gik af efter at have indrømmet en krænkende episode mod en kvinde i 2002.

Jim Mattis' fem dage lange besøg i Europa fremgår ikke på det danske forsvarsministeriums hjemmeside.

/ritzau/