Massive problemer: Svensk politi undersøger 47 drab i Stockholm

På et indkaldt pressemøde beretter svensk politi om massive problemer med drabsforsøg og skyderier.

Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Endnu en skudepisode i en forstad til Stockholm får torsdag svensk politi til at indkalde til pressemøde, hvor de fortæller om massive problemer med skuddrab og skudforsøg i Stockholm.

På mødet fortæller politiet, at man vil prioritere flere ressourcer til politiet i Stockholm fremover. Men hvordan præciseres ikke yderligere.

»Konklusionen er, at vi ikke kan udelukke nye voldelige forbrydelser. Vi har haft fem mord i de seneste dage. Vi kan konkludere, at det handler om skyderier i bandemiljøet,« siger Patrick Ungsäter, politichef i Stockholm nord.

Pressemødet kommer dagen efter et brutalt dobbeltdrab, hvor to unge mænd er skudt på klos hold i en bil i Kista i den nordvestlige del af Stockholm tæt på Rinkeby.

Svensk politi oplyser, at de ikke ønsker at gå i detaljer med, hvem ofrene er. Men de er en del af bandemiljøet og er kendt af politiet fra tidligere, siger Patrick Ungsäter.

Netop bandemiljøet er årsagen til de massive problemer med skudepisoder, der er for tiden i den svenske hovedstad og forstadsområderne til den.

På pressemødet oplyses det, at der i øjeblikket er 12 verserende bandekonflikter i området - seks i nord og seks i syd.

Politiet i Stockholm fortæller også, at de undersøger 47 mord og 57 mordforsøg i øjeblikket - alene i 2017 har 17 skyderier fundet sted, hvoraf syv har ført til drab.

Fem er dræbt inden for den seneste uge.

Det menes, at skyderierne alle har relation til bandemiljøet.

Desuden undersøger politiet 436 grove lovbrud i Stockholm, som eksempelvis afpresning, røveri og voldtægt.

En anden politichef, Gunnar Appelgren, siger på pressemødet, at de mange skyderier betragtes som impulsive handlinger, hvor bandemedlemmer forsøger at markere territorier og hævne sig på hinanden.

»Vi kommer ikke til at kunne kontrollere de impulshandlinger, som der sker,« siger han.

Stockholm er den storby i Norden, hvor der er flest skyderier per indbygger.

Foruden Stockholm har der også været rapporteret flere skyderier i Malmø.

/ritzau/