Massevis går igen på gaden i præsidentprotest i Sydkorea

Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, er historisk upopulær. Hun mistænkes for korruption.

For femte uge i træk har demonstranter været på gaden i Sydkoreas hovedstad, Seoul. De kræver præsidentens afgang. Scanpix/Jung Yeon-je Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Seoul. Hun er ikke en populær kvinde, Park Geun-hye.

Den sydkoreanske præsident er havnet midt i en korruptionssag, og lørdag er hundredtusindvis af mennesker gået på gaden i hovedstaden Seoul for at demonstrere mod hende.

Ifølge arrangørerne har op imod 1,3 millioner personer trodset slud og kulde for at kræve præsident Parks afgang, skriver nyhedsbureauet AFP.

De seneste fire lørdage har der været lignende demonstrationer, der ikke er set større i Sydkorea siden slutningen af 1980'erne, hvor folk kæmpede for at gøre landet til et demokrati.

Politiet har dog et noget lavere antal og anslår, at 260.000 er troppet op.

Deltagerne i lørdagens protest har råbt slagord som "anhold Park Geun-hye" og "smid Park i fængsel", beretter AFP.

Demonstrationen er forløbet fredeligt.

- Jeg har fulgt med i nyhederne og mener ikke, at det her kan fortsætte. Folk ønsker virkelig, at hun går af, siger 45-årige Kwak Bo-youn, som er gået på gaden med sin mand og deres børn, til Reuters.

Præsident Park bliver beskyldt for at lade Choi Soon-sil, der er en af hendes nærmeste venner, få politisk indflydelse. Blandt andet skulle veninden have haft adgang til fortrolige dokumenter.

Choi er fængslet og sigtet for svindel og magtmisbrug.

Anklagerne undersøger desuden, om den 60-årige Choi brugte sit venskab med Park til at afpresse pengedonationer fra store virksomheder som for eksempel Samsung.

Tidligere på ugen viste en måling, at blot fire procent af sydkoreanerne er tilfredse med Park Geun-hye. Omvendt er 93 procent utilfredse med hende.

/ritzau/