Massemorder var "en rar og ærlig mand"

Den 52-årige mand, der i går formiddag skød og dræbte 12 mennesker i Nordengland, var en vellidt, nyslået bedstefar, der kunne lide at gå på bar og dykke i sin fritid.

Politiet ses her udenfor Derrick Birds hjem i Rowrah i Cumbria. Fold sammen
Læs mere
Foto: Derek Blair

Det britiske politi finder måske aldrig ud af, hvorfor den 52-årige fraskilte mand, Derrick Bird, i går skød og dræbte 12 personer og sårede 25 i Cumbria i Nordengland.

Blandt de dræbte var Birds egen mor og tvillingebror.

Men politiet er nu i gang med at undersøge manden fortid og familieforhold for at finde ud af, hvorfor den 52-årige mand pludselig i går begyndte at skyde folk omkring ham i Cumbria i Nordengland.

Flere personer fra Cumbria beskriver Derrick Bird, der i går kørte 40 kilometer igennem lokalområdet og skød tilfældige mennesker, som en social og udadvendt mand.

Han var skilt, men havde to voksne sønner og var netop blevet bedstefar.

Derudover opfattede flere ham som en engageret mand, som var vellidt i byen, hvor han boede, og han beskrives af naboerne som smilende og imødekommende.

Glad for scuba diving

Flere af hans venner og kolleger fortæller i dag til de britiske medier, at Derrick Bird var glad for at gå på pub og ofte rejste til Thailand for at dykke.

En af hans naboer, Ryan Dempsey, har kendt den 52-årige taxachauffør i mange år.

- Han var en meget rar og imødekommende mand, der aldrig gik forbi en uden at hilse på. Sidst jeg så ham, virkede han ligeså glad, som han plejede. Han vinkede til mig fra sit vindue og smilede, fortæller naboen, der heller aldrig har set Derrick Bird med et skydevåben før, til The Guardian.

"En ærlig mand"

En telefonist fra Derrick Birds taxaselskab beskriver ham som "en ærlig mand":

- Han var en stille og rolig mand. Jeg er i chok og kan ikke forstå, at han har gjort det, siger telefonisten, Sue Matthews, til The Guardian.

Derrick Biord har været taxachauffør i 23 år.

Flere andre fra hans omgangskreds fortæller, at han var en rar, helt almindelig mand, der kunne lide at drikke en øl med vennerne.

Politimesteren i Cumbria, Stuart Hyde, er i gang med at efterforske massakren. Han fortæller i dag til The Guardian, at politiet nu er ved at stykke alle brikkerne omkring Derrick Birds liv sammen.

- Vi forsøger at finde ud af, hvad han har været igennem i sit liv, og hvordan hans familie er, før vi kan konkludere noget, siger han og tilføjer:

- Vi finder måske aldrig ud af, hvorfor han gjorde det. Men forhåbentlig vil vi være i stand til at forstå det hele lidt bedre, når vi har talt med dem, der kendte ham.