Massegrav med 800 lig fundet i jungle

I en jungle i Peru har de lokale indbyggere fundet resterne af 800 lig. De mange ofre formodes at være blevet dræbt af guerillabevægelsen Den Lysende Sti op gennem 1980erne.

Foto: LUNAE PARRACHO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hidtil ukendt massegrav er blevet fundet dybt inde i den peruvianske jungle.

Den rummer resterne af intet mindre end 800 mennesker, som formodes at være blevet dræbt i årene 1984 til 1990, skriver netmediet Peru this Week.

Det var lokale indbyggere, der gjorde det makabre fund, og siden er politikeren Carlos Angulo Mera, der er medlem af Perus kommission for menneskerettigheder, rejst til området, hvor graven er fundet, for sammen med en række eksperter at få bekræftet dens eksistens.

Han formoder, at det er den maoistiske oprørsgruppe Den Lysende Sti, som står bag drabene og det, han betegner som den største massegrav i Perus historie.

Den Lysende Sti var kendt for at være brutal og for at dræbe de bønder og medlemmer af venstrefløjen, som ikke ville tilslutte sig guerillametoderne.

Det er sandsynligvis også det, der er sket i tilfældet med de 800 ofre, vurderer Carlos Angulo Mera.

»De dræbte dem, fordi de ikke ville følge terroristerne eller fordi de var syge,« siger han.

De dræbte var stort set alle medlemmer af lokale indfødte stammer, deres lig forventes at blive gravet op, men endnu er der ikke fastsat et tidspunkt for, hvornår det skal ske.