Nyhedsvarsel
Internationalt

Massedrab ved Batman-premiere i USA

Mindst 14 er dræbt og adskillige såret ved en premiere på den nye Batman-film i staten Colorado i USA, oplyser flere medier.

Biografkomplekset Century Aurora 16 Movie Theater ( i den røde ring) ligger ved et stort indkøbscenter midt i forstaden Aurora. Fold sammen
Læs mere
Foto: Google Maps
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mand iført gasmaske har skudt og dræbt mindst 14 personer og såret op mod 50 ved en midnatspremiere på den nye Batman-film »The Dark Knight Rises« i byen Aurora i staten Colorado i USA. Det oplyser den lokale radiostation KOA ifølge Reuters.

Der er angiveligt børn blandt de dræbte, og der er meldinger om, at dødstallet allerede er oppe på 14. Mindst tre personer er bragt til hospitalet i kritisk tilstand, oplyser en talskvinde fra hospitalet Swedish Medical Center til det lokale 9news.com.

I øjeblikket fyger det rundt med oplysninger, der endnu ikke er bekræftet. Det lokale politi oplyser ifølge NBC, at mindst 20 mennesker er ramt af skud ved episoden, og TV-stationen CNN bekræfter, at der er flere døde på stedet.

Troede det var en del af filmen

Den maskerede gerningsmand har angiveligt udløst røg- og tåregasgranater inde i en biografsal under sin bersærkergang.

Sprængstofeksperter er ankommet til stedet og afsøger nu biografen i frygt for, at flere granater kan være anbragt, skriver den lokale TV-station 9NEWS.

Samtidig er politiet i færd med at få de sårede ud og videre til hospitalet, oplyser en lokalreporter til Sky News. Én person er angiveligt pågrebet.

- Folk inde i biografen fortæller os, at de troede, det var en del af filmen. De hørte, hvad de troede, var knallerter, nogle høje knald, og lige pludselig så de kuglerne flyve, siger en reporter ved navn Brenda Stuart til Sky News.

Kugler gik igennem væggene

Drabene fandt sted i biografen Century 16 Movie Theater, hvor kuglerne tilsyneladende er gået igennem væggene og har også ramt folk i en biografsal ved siden af.

I 1999 fandt en anden dramatisk skudepisode sted uden for Denver, Colorado. Det tragiske skoleskyderi på Columbine High School kostede 12 elever og en lærer livet.