Maskeret mand mistænktes for drab på hjemløse i USA

New York og Washington frygter, at en serieforbryder er løs. Hans mål er tilsyneladende sovende hjemløse.

Billedet her er fra New Yorks politi og viser den mistænkte under et af angrebene mod hjemløse. Nypd/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet i de amerikanske storbyer New York og Washington jagter i øjeblikket en person, som mistænkes for at stå bag en stribe angreb mod hjemløse.

Det skriver The New York Times.

Manden skal have skudt og dræbt to hjemløse og såret yderligere tre. Han er angiveligt gået efter ofrene, mens de sov på gaden.

»Det er hjerteskærende og tragisk at vide, at oven i alle de farer, som hjemløse står over for, er der nu også en koldblodig drabsmand løs,« siger borgmestrene Eric Adams fra New York og Muriel Bowser fra Washington i en fælles udtalelse, der fortsætter:

»Men vi er sikre på, at vi nok skal få den mistænkte væk fra gaden og i politiets varetægt.«

Den mistænkte skal have skudt tre hjemløse mænd i Washington mellem 3. marts og 9. marts. Lørdag 11. marts skal han have angrebet to i New York.

Et af ofrene i Washington mistede livet. Han var blevet skudt og stukket flere gange, og der var blevet sat ild til hans telt.

i New York var dødsofferet en hjemløs mand, der blev angrebet i de tidlige morgentimer. Han blev fundet i en gul sovepose skudt i hovedet og halsen.

Videoovervågning fra drabet viser en gerningsmand, der er iført sort elefanthue og blå engangshandsker. Han sparker til den sovende mand omkring klokken seks om morgenen og skyder ham efterfølgende.

Angrebene har rystet de lokale myndigheder.

»Vores hjemløse befolkning er en af vores mest udsatte, og det er en ualmindeligt afskyelig forbrydelse at gå efter dem, mens de sover,« siger New York-politikommissær Keechant Sewell ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Vi kommer til at bruge ethvert værktøj, enhver teknik og enhver samarbejdspartner til at stille drabsmanden til ansvar,« siger hun.

I Washington har politiet udlovet en dusør på 25.000 dollar – 170.000 kroner – for informationer, der fører til en anholdelse af den mistænkte.

/ritzau/