Maskerede personer skød med AK47-rifler mod politi i Frankrig

Et boligområde i byen Marseille er blevet spærret af, efter maskerede personer mandag skød mod politiet. Ifølge politiet er de involverede lokale narkogangstere.

Bevæbnede betjente ses i Marseille, hvor maskerede mænd affyrede skud mod politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fransk politi har mandag afspærret et boligområde i Marseille, efter to maskerede personer skød med Kalashnikov-rifler mod en politibil.

Politiet forklarer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at skudepisoden hænger sammen med det narkokriminelle miljø i byen, som er Frankrigs næststørste med en halvanden million indbyggere.

Der er foreløbig ingen meldinger om tilskadekomne.

Frankrig er stadig ved at komme sig over de islamistiske inspirerede terrorangreb i Paris for lidt over en måned siden, hvor 17 blev dræbt på blandt andet magasinet Charlie Hebdo. De franske myndigheder har siden været i forhøjet alarmberedskab. For en uge siden blev to betjente såret af knivstik uden for en jødisk organisation i Nice.

Angrebet på politiet i Marseille kommer på dagen, hvor den franske premierminister, Manuel Valls, er på besøg i byen for at markere, at kriminaliteten er faldet.

Ifølge Reuters er politiets specialenhed blevet sat ind i den nordlige del af byen og i det fattige La Castellane-område, der huser omkring 7.000 indbyggere og er kendt for at være hjemsted for narkobander.

Indbyggerne i La Castellane har fået besked om at holde sig indendøre. En børnehave er blevet evakueret, imens politiets specialenhed, GIPN, er blevet sat ind, siger en politikilde til Reuters.

»Kampen mod narkosmugling er en langvarig kamp,« siger Caroline Pozmentier, viceborgmester i Marseille.