Maskerede mænd i bar overkrop slipper krokodiller løs på australsk skole

I nattens mulm og mørke brød mændene ind på landsbyskoles kontor og slap tre krokodiller fri.

Mændene slipper her krokodillerne løs på skolen i Humpty Doo. Free/Handout, Darwin Police Fold sammen
Læs mere

Politiet i den australske by Darwin leder mandag efter fire unge mænd, der søndag nat brød ind på en skole i byen Humpty Doo og slap tre saltvandskrokodiller løs.

Det skriver ABC News.

Optagelser fra skolens overvågningskameraer viser, hvordan de maskerede mænd i bar overkrop bryder ind på skolens kontor og slipper de farlige krokodiller løs. Herefter begår de hærværk på kontoret.

En lokal ranger har mandag indfanget dyrene, der målte mellem 1,5 og 2,0 meter. De havde tape om munden og var underernærede.

- De var i bund og grund skind og ben. Der var ikke meget kød på dem. De var meget stille og lette at fange, siger Luke McLaren til ABC News.

- De har ikke været i vand i meget lang tid, de er ikke blevet fodret, og en af dem er tilsyneladende blind, tilføjer han.

Det er uvist, hvor mændene har fået fat i krokodillerne. Hvis det lykkes at finde frem til gerningsmændene, kan de risikere bøder på op til 50.000 australske dollar, advarer politiet ifølge ABC News.

Der bor cirka 5000 indbyggere i Humpty Doo, der ligger cirka 40 kilometer fra Darwin i den allernordligste del af Australiens Northern Territory.

Muligvis skal politiet dog ikke kigge i lokalbefolkningen for at finde de skyldige. Byen er nemlig et populært stop for backpackere og turister på turen mellem Darwin og flere af Australiens mest berømte nationalparker.

Det drejer sig blandt andet om Kakadu National Park, hvor de populære "Crocodile Dundee"-film blev optaget.

Krokodillerne på skolen bliver nu behandlet for deres underernæring og skader. Men ifølge rangeren var deres forfatning så dårlig, at de muligvis skal aflives.

/ritzau/