Martha er verdens grimmeste hund

I en spændende og hård konkurrence blev hunden Martha kåret som verdens grimmeste hund.

Martha ryster vand af hovedet efter at have vundet konkurrencen Verdens grimmeste hund / AFP PHOTO / JOSH EDELSON Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSH EDELSON

En mastiff er en type hund, der går hundrevis af år tilbage i europæisk hundehistorie. I Middelalderen havde den en storhedstid, men var omkring Anden Verdenskrig ved at uddø. Nu er racen blevet populær igen og også i Danmark er racen i fremgang og en Mastiff hundeklub er oprettet. Nu har Martha, der er af racen Neapolitansk mastiff, vundet årets konkurrence Verdens grimmeste hund.

Den 57 kilo tunge Martha var fra start en af favoritterne, men der var mange andre uhyre grimme hunde med i konkurrencen, som man kan se i denne billedserie fra avisen Guardian.

Konkurrencen fandt sted i California og med sit sørgmodige, hudfoldede ansigt var Martha en af favoritterne fra starten, skriver international presse. Den stolte ejer hedder Shirley Zindler og hun fortæller, at Martha på et tidspunkt var næsten blind, men flere operationer har givet hende synet tilbage.

Sejren gav Martha godt 10.000 kr i præmie, en flot pokal og en gratis tur til New York, hvor hun skal optræde for fotografer. Martha slog 13 andre hunde i konkurrencen. Anden pladsen blev erobret af en 16 årig hund ved navn Moe. Moe har mistet hørelsen og synet, men hans lugtesans er helt i top.