Maoistiske oprørere dræber 14 under angreb

Medlemmer af Den Lysende Sti dræber 14 ved angreb. Men den engang så frygtede, maoistiske oprørsbevægelse udgør ikke længere nogen trussel mod Perus sikkerhed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 12 soldater og to civile blev dræbt, da medlemmer af oprørsbevægelsen den Lysende Sti fredag gennemførte et bagholdsangreb mod en militærkonvoj i det sydlige Peru, oplyser militæret. Der er tale om det blodigste angreb gennemført af de maoistiske oprørere i 10 år.

Bagholdsangrebet, der tillige sårede mindst 17 mennesker, fandt sted i Vizcatan-regionen i Andes-bjergene, ca. 250 km sydøst for Perus hovedstad, Lima.

Den Lysende Sti havde i 1980'erne og 1990'erne omkring 7000 oprørere under våben, da bevægelsen kæmpede for at indføre et kommunistisk stat i Peru. Frem til år 2000 menes omkring 7000 mennesker at være blevet dræbt i forbindelse med oprørsbevægelsens kamp.

Perus regering og eksperter i politisk vold er enige om, at Den Lysende Sti i dag ikke tæller flere end 150 medlemmer, der er aktive i Vizcatan-regionen, men som ikke udgør en trussel mod landets sikkerhed.

/ritzau/AFP