Mangler livstegn fra 97 danskere

De danske myndigheder har etableret kontakt med en mange danskere i Nepal, men mangler fortsat at høre fra 97 personer. Det skyldes givetvis, at mobilnettet er nede i det jordskælvsramte land.

Foto: A4700/_Carl Whetham.
Læs mere
Fold sammen

De danske myndigheder arbejder på højtryk for at få kontakt til de danskere, der opholder sig i Nepal, som lørdag morgen blev ramt af et voldsomt jordskælv.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at man helt præcist mangler at høre fra 97 danskere, men centerchef Ole Egberg Mikkelsen siger til tv2.dk, at man af erfaring ved, at det kan skyldes skadet infrastruktur, herunder at mobilnettet er brudt sammen.

Der er foreløbig ingen meldinger om danskere blandt de dræbte i Nepal. Det officielle dødstal har ifølge flere internationale medier nu krydset 2.500 personer. Over 6.000 personer er blevet kvæstet ved jordskælvet.

Internationale nødhjælpsorganisationer vurderer, at tallene vil fortsætte med at vokse de kommende dage i takt med, at myndighederne får et overblik over hele landet, hvor store dele er uden forbindelse til omverdenen.

Redningsarbejdere har søndag fortsat arbejdet med at bjærge levende såvel som døde i murbrokkerne fra de mange sammenstyrtede bygninger i hovedstaden Kathmandu, der blev særlig hårdt ramt.

Arbejdet blev yderligere vanskeliggjort af et kraftigt efterskælv søndag morgen dansk tid, der blev målt til 6,8 på Richterskalaen, og som ifølge Reuters fik bygninger til at skælve hele vejen fra Kathmandu til Delhi i det østlige Indien.

Det forårsagede samtidig flere laviner på Mount Everest, hvor 17 personer omkom.

Der savnes fortsat en del personer ved bjerget, der er særlig besøgt i april, da forårsmånederne er højsæson for bjergbestigning.

Lørdagens jordskælv er det kraftigste, der er blevet målt i Nepal i 81 år.