Mange omkomne og savnede efter skred i jademine i Myanmar

Redningshold har fundet 11 omkomne efter et jordskred i en mine i Myanmar, og man frygter at finde flere døde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Yangon: Et jordskred i en jademine i Myanmar har kostet mindst 11 personer livet, oplyser lokale myndigheder i det asiatiske land. Den type ulykker sker jævnligt i Myanmar.

Mange savnes efter skreddet, og man frygter derfor, at flere kan være omkommet. Redningshold søger efter overlevende.

- Vi har fundet 11 døde indtil videre. Da jordskreddet skete, var der omkring 50 personer i minen, siger Nilar Myint fra delstatsmyndighederne i Kachin.

Et kraftigt regnskyl udløste mandag aften et jord- og stenskred i minen.

Ulykken er blot den seneste af en stribe lignende hændelser. I november blev 100 mennesker dræbt i et skred. Og i december skete et voldsomt stenskred.

De omkomne i de jævnlige jordskred er ofte personer, som søger efter små stykker jade i miner, hvor store mineselskaber har været i gang med tungt graveudstyr.

En tidligere ngo-arbejder, som bor i området, fortæller til nyhedsbureauet AFP, at flere hundrede mennesker har ledt efter jadesten, efter at de store mineselskaber har indstillet deres arbejde i regntiden.

- Vi skønner, at omkring 200 mennesker arbejdede i området, da jordskreddet skete i nat. Der kan være mange flere omkomne, siger ngo-arbejderen, som kræver at være anonym.

Ifølge Global Witness, som overvåger korruption i verden, havde den samlede produktion af jade i Myanmar i 2014 en værdi på 31 milliarder dollar. Det er 206 milliarder danske kroner.

Det er blot en mindre del af de store summer, som ender i statskassen, mens militæret og tidligere juntaledere tjener gode penge på industrien.

/ritzau/AFP