Mange nordmænd tror på synsk prinsesse

Fire ud af 10 nordmænd tror som prinsesse Märtha-Louise på, at mennesket har overnaturlige evner.

Norges prinsesse Märtha-Louise er langt fra alene om at tro på, at der findes mere mellem himmel og jord. Fire ud af 10 nordmænd er ifølge en meningsmåling foretaget for avisen VG enige med prinsessen i, at mennesker har overnaturlige evner.

Flere kvinder end mænd deler prinsessens overbevisning om, at man kan kommunikere med engle. 46 procent af kvinderne deler den tro, mens det kun er 34 procent af mændene.

Det har vakt opsigt i Norge, at prinsesse Märtha-Louise er medstifter af en alternativ skole, der underviser i, hvordan man kommer i kontakt med engle. Kongehuset i Norge har stærke bånd til den kristne folkekirke, men nu mener informationschefen i Norges Lutherske Missionsforening, Espen Ottosen, at prinsessen snarest muligt bør melde sig ud.

Det er et flertal af nordmændene uenige med ham i, viser VG's meningsmåling. 63 procent mener, at prinsessen fortsat kan være medlem af folkekirken, og et lige så stort antal svarer, at deres tillid til kongehuset er uændret, efter at sagen er kommet frem.

/ritzau/