Mange franskmænd omkommet på nedstyrtet fly

Knap halvdelen af passagererne på det passagerfly, der styrtede ned i Mali torsdag, er fra Frankrig. Den franske regering bekræfter, at flyet er blevet fundet i Mali.

Foto: FAROUK BATICHE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gjort op i tal ser torsdagens flystyrt ud til at have ramt franskmændene hårdere end nogen andre.

Ifølge den franske avis Le Monde var der 51 franske statsborgere om bord på det passagerfly, der torsdag styrtede ned i Mali.

Dermed udgør de franske passagerer den største andel af de i alt 110 forulykkede passagerer på flyet fra Air Algerie, hvis skæbne endnu ikke er endeligt bekræftet.

Det forlød torsdag på statsligt TV i Mali, at vraget af flyet var blevet fundet mellem den maliske by Gao og grænsen til Burkina Faso. Det blev siden bekræftet af general Gilbert Diendere fra militæret i Burkina Faso.

Han fortalte, at et eftersøgningshold havde fundet flyet »helt udbrændt og ødelagt«, og at der var døde personer i flyet.

»Desværre så holdet ingen på stedet. Det så ingen overlevende,« sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Meldingerne om passagerernes skæbne var dog endnu ikke endeligt bekræftet tidligt fredag morgen. Her bekræftede den franske regering, at det med sikkerhed var flyet fra Air Algerie, der var blevet fundet.

»En fransk militærenhed er blevet sendt af sted for at sikre stedet og for at indsamle de første informationer,« lyder det ifølge Reuters i en erklæring fra den franske regering.

Ifølge Algeriets statslige nyhedsbureau, APS, mistede man kontakten med flyet omkring en time efter, det lettede fra Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, med retning mod Algeriet, og fredag morgen var det endnu ikke opklaret, hvad der forårsagede styrtet.

Burkina Fasos transportminister, Jean Bertin Ouedrago, sagde torsdag, at flyets piloter inden flyet forsvandt fra radaren bad om at ændre flyets rute på grund af et stormvejr i det område, hvor det fløj.

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, har ligeledes meldt ud, at årsagen til styrtet kan have været dårligt vejr, men at ingen teorier er blevet udelukket.

Ifølge BBC var 27 af flyets passagerer fra Burkina Faso, otte fra Libanon, seks fra Algeriet, fem fra Canada, fire fra Tyskland, to fra Luxembourg, mens Belgien, Cameroun, Egypten, Ukraine, Schweiz, Nigeria og Mali hver havde én statsborger på flyet. Der var desuden seks spanske besætningsmedlemmer på flyet.