Mange franske vælgere ønsker præsidentkandidat Fillon ud

To tredjedele af de franske vælgere ønsker, at François Fillon trækker sig fra valgkampen, viser ny måling.

Ifølge magasinet Le Canard Enchainé tjente François Fillons kone, Penelope, flere millioner kroner på at være hans assistent i parlamentet uden nogensinde at arbejde. Scanpix/Eric Feferberg
Læs mere
Fold sammen

To ud af tre franske vælgere ser helst, at den konservative præsidentkandidat, François Fillon, trækker sig fra valgkampen.

Det viser en ny Ifop-meningsmåling lavet for avisen Journal du Dimanche.

Meningsmålingen er lavet fredag og lørdag og viser, at 65 procent af de adspurgte ønsker, at Fillon dropper sit kandidatur.

Blandt tilhængerne af Fillons parti, Republikanerne, ønsker 70 procent af de adspurgte, at han fastholder sit kandidatur. Det er seks procentpoint højere end for to uger siden.

Den konservative præsidentkandidat er kommet i vælten efter beskyldninger om, at han har haft sin kone ansat på det offentliges regning, uden at hun reelt har udført noget arbejde.

Fillon understregede fredag, at han ville blive i kapløbet uanset hvad.

I flere uger op til da havde han ellers sagt, at han ville trække sig, hvis der bliver indledt en officiel undersøgelse af ham.

62-årige François Fillon har været favorit til at besejre den yderste højrefløjs kandidat, Marine Le Pen, ved det franske præsidentvalg til foråret.

Men efter beskyldningerne, der blev fremført af det satiriske ugemagasin Le Canard Enchainé, er han faldet støt i målingerne.

Fillon har været ude i de franske medier og undskylde over for det franske folk, at så mange af skatteydernes penge er endt i hans kones lommer.

Han har dog afvist, at det var ulovligt. Samtidig har han sagt, at hustruen faktisk har udført arbejde.

Ifølge Le Canard Enchainé tjente Fillons kone flere millioner kroner på at være hans assistent i parlamentet uden nogensinde at arbejde.

Også to af hans børn anklages for at have arbejdet for ham for skatteydernes penge.

Første runde af det franske præsidentvalg finder sted 23. april.

Der skal formentlig være en anden valgrunde 7. maj mellem de to bedst placerede kandidater i første runde, hvis der ikke er en klar vinder af første valgrunde.

/ritzau/Reuters