Mange elever frygtes begravet under bygning i Lagos

Bygning, der rummer en skole, er styrtet sammen i Nigerias hovedstad, Lagos. Ulykkens omfang er endnu ukendt.

Bygning, der rummer en skole, er styrtet sammen i Nigerias hovedstad, Lagos. Ulykkens omfang er endnu ukendt. Fold sammen
Læs mere
Foto: TEMILADE ADELAJA

En treetagers bygning, der omfatter en skole, er styrtet sammen i Nigerias hovedstad, Lagos. Mange skoleelever frygtes at være blevet dræbt, men der er ingen bekræftede oplysninger om ulykkens omfang.

Den nigerianske nyhedsstation Channels TV rapporterer, at skolen lå øverst i den sammenstyrtede bygning, og at elever frygtes omkommet, mens andre er begravet under murbrokkerne.

Ulykken skete i Itafaji-området på øen Lagos Island.

En talsmand for den nigerianske redningstjeneste, Ibrahim Farinloye, bekræfter oplysningerne om den sammenstyrtede skole.

- Jeg kan ikke oplyse detaljer nu. Vores redningsmandskab er på stedet. Der hersker forvirring om situationen, siger han.

Ulykker med sammenstyrtede bygninger er almindelige i Nigeria, hvor bygningsreglerne bliver systematisk brudt.

I september 2014 omkom 116 mennesker, da en seks etager høj bygning styrtede sammen, mens tv-prædikanten Joshua TB prædikede i den. 84 af de omkomne var fra Sydafrika.

En undersøgelse viste, at bygningen var opført illegalt og fejlstruktureret.

I december 2016 blev mindst 60 mennesker dræbt, da et tag faldt ned fra en kirke i Uyo, som er hovedstad i delstaten Akwa Ibom i den østlige del af landet.

/ritzau/Reuters