Manden der tabte padlen

En fritidsroer, der forsvandt under en kanotur for over fem år siden og blev formodet omkommet, dukkede i går uskadt op på en politistation i London.

John Darwin forsvandt i foråret 2002 på en kanotur. I går dykkede han op i London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Cleveland politi

John Darwin blev meldt savnet i marts 2002, efter at resterne af hans røde kano drev i land nær Hartlepool, men på trods af en omfattende eftersøgning blev han aldrig fundet, og seks måneder senere erklærede hans hustru gennem 28 år sig for enke.

John Darwin trådte lørdag eftermiddag ind på på politistationen West End Central i London og præsenterede sig med ordene: »Jeg tror, jeg er en savnet person.« Han har ingen erindring om, hvor han har været siden den skæbnesvangre kanotur langs kysten ved Seaton Carew, Cleveland.

”Vi er glade for, at hr. Darwin er blevet lokaliseret, og ethvert spørgsmål om interviews vil foregå efter almindelig procedure,” sagde kriminalinspektør Paul Beddow fra politiet på John Darwins hjemegn. ”Det har været en langvarig efterforskning, og betjentene fra efterforskningsholdet håber at få lejlighed til at tale med hr. Darwin senere på dagen, så vi kan få fastslået, hvor han har opholdt sig de seneste fem et halvt år.

Darwin var en 51-årig fysiklærer og far til to voksne sønner, da han på uforklarlig vis forsvandt under sin kanotur. Han har allerede mødt sine to sønner, 31-årige Mark og 29-årige Anthony i en ”følelsesladet genforening,” hed det i går.

”Vi har ingen forklaring på, hvad der er sket gennem de seneste fem år,” sagde Helen Eustace fra Cleveland politi i går.

”Fyren kan ikke huske noget om, hvad der er sket, eller hvorfor han nu har meldt sig. Han har ingen erindring overhovedet. Han har naturligvis været et eller andet sted i de seneste fem år, og der er i det hele taget mange spørgsmål, der trænger sig på.”

Darwins 90-årige far var blevet informeret om, at hans søn var i live, men han ønskede ikke at tale med pressen. ”Jeg vil ikke have flere slagtilfælde,” sagde han bestemt.