Manden bag bomben i Sankt Petersborg er identificeret

Russiske myndigheder meddeler, at manden, der mandag sprængte en bombe i en metro, var Akbarsjona Jalilov.

Der er sorg i Rusland. Her er det russiske flag og byen Sankt Petersborgs flag på halv efter mandagens blodbad, hvor 14 mennesker blev dræbt af en bombe i metroen. Reuters/Stringer Fold sammen
Læs mere

Sankt Petersborg. De russiske myndigheder har identificeret manden, der udløste mandagens bombe i en metro i Sankt Petersborg som Akbarsjona Jalilov.

14 mennesker blev dræbt, og omkring 50 blev såret, da han mandag eftermiddag sprængte bomben i en metrovogn, mens toget kørte mellem to stationer.

Det menes, at der var tale om en selvmordsbombe.

Ifølge myndighederne var det også Jalilov, der forinden placerede en bombe på Plosjtjad Vosstanija-metrostationen i Sankt Petersborg.

Denne bombe eksploderede ikke og blev uskadeliggjort.

Nyhedsbureauet Tass skriver, at han blev født i 1995.

- Undersøgelser foretaget af de genetiske eksperter giver sammen med videooptagelser efterforskerne grund til at tro, at præcis samme person, der begik terrorangrebet i metrovognen, også efterlod en taske med en sprænganordning på Plosjtjad Vosstanija-metrostationen, siger en talskvinde for Ruslands Efterforsknings Komite.

Tidligere har efterforskerne ifølge Reuters sagt, at dele af gerningsmandens krop blev fundet blandt de dræbte, hvilket indikerer at der var tale om et selvmordsangreb.

Russiske medier siger ifølge Reuters også, at Jalilov blev født i Osh i Kirgistan.

Han skal have haft radikale islamistiske forbindelser

/ritzau/Reuters