Manden bag anti-islamfilm skal bag tremmer

Nakoula Basseley Nakoula, som producerede en islamkritisk film, der skabte røre i specielt Mellemøsten, har overtrådt regler, mens han var prøveløsladt, og derfor må han tilbage i fængsel.

Foto: Mona Shafer Edwards
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Med den anti-islamiske film »The Innocence of Muslims« lagde instruktøren i ovnen til protester i adskillige muslimske lande over USA, til angreb på ambassadebygninger og sågar til drab på amerikanske ambassademedarbejdere. Men det er ikke derfor, at den californiske mand nu ryger i fængsel.

Ifølge Reuters har han en dom for banksvindel, og fordi han overtrådte reglerne for prøveløsladelse i forbindelse med netop den islamkritiske, kontroversielle film, blev han onsdag sendt tilbage bag tremmer.

Den egyptiskfødte kristne mand, som bliver kaldt Nakoula Basseley Nakoula, indrømmede i retten i Los Angeles, at han havde overtrådt en række regler under prøveløsladelsen.

En af overtrædelserne indebar, at han brugte et falsk navn. Et navn, som skuespillerne i hans film også har afsløret, at han brugte, da han producerede filmen.