Mandag blev Malmø ramt af flere skudepisoder – og med natten kom eksplosionerne

Uroen fortsætter i Malmø, der natten til tirsdag blev gennemrystet af to eksplosioner. Det sker efter en anden pinsedag, som har været præget af skudepisoder flere steder i byen.

Nattens første eksplosion gik af omkring klokken 2.00 natten til tirsdag. Denne gang var det i boligbyggeriet Rosengården – og det var ikke den eneste, som Malmø skulle opleve i de tidlige morgentimer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Det har været et turbulent døgn i Malmø. Natten igennem er svensk politi og bomberyddere rykket ud til to eksplosioner i byen. Det skriver flere svenske medier tirsdag morgen.

Gerningsmændene bag de to sprængladninger er tilsyneladende endnu ikke identificeret, men den første gik af i boligområdet Rosengården omkring klokken to natten til tirsdag. Bomben blev detoneret foran et flerfamilieshus, hvor adskillige vinduer blev smadret. Ifølge det svenske tabloidmedie Aftonbladet er flere vinduespaneler på det modsatte hus også ødelagt.

Ifølge svenske SVTs udsendte dukkede både politi, bomberyddere og ambulancer efterfølgende op. Der har dog ikke været tilskadekomne, skriver SVT, da ambulancerne forlod stedet tomme.

Knap en time senere detonerede endnu en bombe i den sydsvenske by. Denne gang foran en natklub i Adelgatan i det centrale Malmø. Bomberydderne kørte direkte fra Rosengården, og heller ikke her var der nogle tilskadekomne, skriver Expressen.

Anden gang var det ved en natklub i det centrale Malmø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix.

De to sprængninger i de tidlige morgentimer falder efter en voldsom anden pinsedag. Allerede mandag formiddag havde Malmø nemlig dannet ramme om flere skudepisoder, hvoraf den første fandt sted på byens hovedbanegård ikke langt fra den natklub, som under et døgn senere blev ramt af en bombe.

Her politiet skød politiet en mand i benet. Svensk politi oplyste i en pressemeddelelse, at politiet var til stede efter flere meldinger om »en truende mand på hovedbanegården«, og ifølge nyhedsbureauet Ritzau kom det frem på et efterfølgende pressemøde, at manden fortalte politiet, at han havde sprængstoffer og våben i en medbragt taske.

Få timer efter fulgte flere skud. Denne gang i boligområdet Bellevuegården i det sydøstlige Malmø og med en fatal udgang. Ifølge det svenske nyhedsbureau TT blev en mand fundet skudt i et buskads ved et lokalkontor, og ud på eftermiddagen bekræftede svensk politi, at han var død som følge af sine skader.

Allerede mandag formiddag kom de første meldinger om skudepisoden på centralstationen i Malmø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix.

Sent mandag aften lød der endnu en gang meldinger om lyden af skud i nærheden af Bellevuegården. Denne gang dukkede politiet op med både betjente og hundepatruljer, skriver SVT.

Ifølge svensk politi er der dog ikke noget, som umiddelbart taler for, at de to skudepisoder eller nattens eksplosioner er forbundne.

»Det er helt umuligt at bedømme på nuværende tidspunkt. Men der er intet, som tyder på det i øjeblikket,« lød det fra politiets ansvarshavende, Tommy Bengtsson, til Aftonbladet.