Mand var bevæbnet med hammer og råbte: »Det her er for Syrien«

Politiet har skudt og såret en angribende mand med hammer i Paris, oplyser politikilder ifølge Reuters.

Politiet har skudt og såret en angribende mand med hammer i Paris, oplyser politikilder ifølge Reuters. / AFP PHOTO / bertrand GUAY Fold sammen
Læs mere
Foto: BERTRAND GUAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En politimand i Paris blev tirsdag såret af en mand, der var bevæbnet med en hammer, uden for Notre Dame domkirken. Gerningsmanden blev skudt og såret af politiet kort efter, oplyser de franske myndigheder.

- En mand, der havde såret en politimand, blev skudt og såret af politiet, siger en talsmand for politiet til Reuters.

Han tilføjer, at manden gik til angreb uden for Notre Dame, som er en af Paris mest besøgte seværdigheder, og som ligger i byens centrum.

Angrebsmanden blev ifølge indenrigsministeriet "neutraliseret". Indenrigsminister Gérard Collomb fortæller ifølge Le Figaro, at den bevæbnede mand råbte: »Det her er for Syrien,«. Politiet oplyser desuden, at manden havde et studiekort på sig, der viste, at han var algerisk studerende. Politiet vil nu undersøge, om kortet er ægte.

Et øjenvidne, som overværede episoden fra en lejlighed med udsigt over pladsen foran domkirken, siger, at manden lå på jorden uden at bevæge sig, da han var blevet ramt af skud.

Statsanklagemyndigheden i Frankrig siger, at der vil blive indledt en efterforskning af sagen af landets antiterrorkorps.

En amerikansk turist siger til avisen Libération, at politiet lukkede dørene ind til domkirken, hvor en stor mængde turister opholdt sig, da der blev skudt.

Franske medier skriver, at der var omkring 900 mennesker i Notre Dame.

Opdateret kl. 18.32 med oplysninger fra Le Figaro.

/ritzau/Reuters