Mand udløste brandbombe i Hong Kong-metro: Ville »brænde alle passagerer ihjel«

En brandbombe blev udløst om bord på et tog ved en metrostation i Hong Kong fredag aften lokal tid. En mand er anholdt i forbindelse med hændelsen. Politiet afviser terror-motiver.

Gerningsmanden bliver behandlet af læge- og brandpersonale. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER

En mand erklærede, at han ville »brænde alle passagerer ihjel«, hvorefter han kastede en brandbombe i et overfyldt metrotog midt Hongkongs myldretid fredag aften.

Bomben har såret mindst 17 mennesker og spredte kaos blandt de panikslagne pendlere.

Det skriver mediet South China Morning Post.

Gerningsmanden, en 60-årig mand, gik selv i brand, da han smed brandbomben i menneskemængden ombord på toget.

Manden blev efterfølgende anholdt af politiet og kørt på hospitalet, hvor han bliver behandlet for de skader, han har pådraget sig.

Hans tilstand beskrives som »kritisk«.

En lokal politichef afviser, at der er tale om en terrorhandling. Gerningsmanden hævder over for politiet at have smidt bomben af »personlige årsager.« Det har fået politiet til at droppe mistanken om terror.

Men politiet tilføjer i følge South China Morning Post, at de ikke ville udelukke nogen muligheder i deres undersøgelser.

På videoer på forskellige sociale medier kan man se den forbrændte gerningsmand forlade toget, samt hvordan passagerer forsøger at slukke ilden i togvognen med vandslasker og kvæle ilden med aviser og andet papir.

Se video fra branden i togvognen her: