Mand skyder på en restaurant i Sverige - angiveligt med et automatvåben

En mand iklædt militærtøj har ifølge Aftonbladet affyret skud på en restaurant i Angered nord for Göteborg torsdag aften. Der er ingen melding om tilskadekomne.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: PONTUS LANDAHL

Svensk politi er torsdag aften ved 18.15 tiden blevet alarmeret af flere borgere om et skyderi på en restaurant i Angered, der ligger omkring 10 kilometer nordøst for Göteborg i Sverige. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Det drejer sig angiveligt om en maskeret mand iført militærbukser med ansigtet dækket, der har affyrret skud med et våben, som kan være et automatvåben, fortæller politiets talsperson, Ulla Brehm.

»Vidner beskriver et stort våben, og at flere skud er affyret. Det lyder som om, det kunne være et automatvåben,« siger hun til den svenske TV-station SVT Nyheter.

Gerningsmanden affyrede skud direkte mod loftet, og ifølge Aftonbladets oplysninger er der ikke nogen tilskadekomne, selvom restauranten var fyldt med gæster på tidspunktet.

»Ingen er skadet,« siger Ulla Brehm i et interview transmitteret af Aftonbladet.

Gerningsmanden er ifølge vidner flygtet fra stedet på en motorcykel. Han er endnu ikke blevet pågrebet.

Der er spærret af flere steder i byen, og Kulturhuset Blå blev øjeblikkeligt lukket ned efter skyderiet.

Motivet for angrebet er uvist, og flere vidner er ved at blive afhørt.

SVT Nyheter skriver, at der torsdag aften har været en demonstration mod vold og for et tryggere Angered, og at det er uvist, om det har nogen forbindelse til skyderiet.

TV-stationen har også samlet en oversigt over nogle af de skyderier, der har været i Göteborg de seneste måneder.

25. december sidste år blev en 19-årig mand skudt i ryggen i Biskopsgården. Han blev fundet i en trappeopgang, og en mindreårig blev senere anholdt mistænkt for meddelagtighed i forbrydelsen.

31. oktober sidste år blev to unge brødre dræbt. Ifølge vidner flygtede to gerningsmænd på en sølvfarvet scooter. En 23-årig mand blev senere anholdt mistænkt for mordet.

20. maj sidste år blev en mand fundet skudt ved højlys dag i det centrale Göteborg. Han blev kørt til hospitalet med alvorlige kvæstelser. Ifølge politiet havde manden forbindelse til verserende konflikter mellem kriminelle grupper i byen.

Opdateres...