Mand og kvinde efterlyses efter hotel-terror i Mali

Myndighederne i Mali har nu offentliggjort billeder af en mand og en kvinde, som skulle være hjernerne bag fredagens angreb mod Radisson Blu-hotellet i hovedstaden, Bamako.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne i Mali offentliggør nu billeder af to af de formodede bagmænd til fredagens terrorangreb på hotel Radisson Blu i Malis hovedstad, Bamako. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er tale om en mand og en kvinde, som ikke deltog i selve angrebet, men som myndighederne mistænker for at have planlagt det. Billederne er blevet vist på landets stats-TV.

»De er mistænkte - mistænkte for at have forbindelse til de to terrorister (som angreb hotellet, red.),« siger en kilde tæt på sikkerhedsministeriet til Reuters.

Angrebet på det luksuriøse hotel i Malis hovedstad fandt sted fredag formiddag dansk tid. Bevæbnede mænd gik ind på hotellet med Kalashnikov-rifler i hænderne og skød mod gæster og personale. 19 personer blev dræbt, mens 170 gidsler blev reddet ud af sikkerhedsstyrker, da hotellet blev stormet fredag eftermiddag.

En afrikansk gruppe, der kalder sig Al-Mourabitoun, og som har forbindelse til den militante islamistiske bevægelse al-Qaeda, har på sociale medier taget skylden for angrebet.

Mali, som er en tidligere fransk koloni, har været præget af uro siden foråret 2012, hvor regeringen med præsident Amadou Toumani Toure blev kuppet af militæret.

Mali blev erklæret i undtagelsestilstand efter hotelangrebet fredag.