Mand iklædt hajkostume får bøde for overtrædelse af Østrigs burkaforbud

Han var egentlig bare på arbejde, da han, iklædt hajkostume, stod på gaden foran butikken McShark, hvor han arbejder som maskot. Men kostumet konfliktede med Østrigs burkaforbud – og det kostede.

Burka. Fold sammen
Læs mere
Foto: Meunierd/Bigstock.

Når man har sagt A, må man også sige B. Og når man giver burkaen det røde kort, fordi man ikke længere vil tillade tildækning i offentligheden, må man jo principielt også gøre det til andre former for tildækning af ansigtet.

Hvad de færreste nok har tænkt over, er, at et kostume, der får dig til at ligne en omvandrende haj, også er forbudt, fordi det jo ret beset også tildækker ansigtet – også selvom du bare ligner noget andet.

Det fandt en østrigsk mand ud af, da han var på arbejde for computer-butikskæden McShark i Østrigs hovedstad, Wien.

Manden, der arbejder som maskot, var iklædt et hajkostume. Det fandt politiet dog ikke morsomt, og fordi det strider imod østrigsk lov, bad de manden fjerne hajhovedet fra resten af kostumet.

Det ville manden dog ikke. I stedet forsøgte han at forklare politiet, at han blot udførte sit arbejde. Politiet tildelte herefter manden en bøde for overtrædelse af forbuddet mod tildækning. Det skriver mediet New York Post.

Til mediet Heute.com har mandens arbejdsgiver efterfølgende forklaret:

»Jeg var ikke klar over, at loven var så bred, at den også forbyder maskot-dragter.«

Loven, der forbyder tildækning af ansigtet i offentligheden i Østrig, trådte i kraft den 1. oktober. Loven kræver, at ansigtet er synligt fra hårgrænsen og ned til hagen, når man færdes offentligt.

Herunder kan du se kostumet, der altså ikke faldt i politiets smag: