Mand gør kæreste gravid med transplanteret penis

En 22-årig sydafrikaner, der fik en ny penis i december, har gjort sin kæreste gravid. Det er banebrydende, siger lægen, der opererede.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDAFRIKA: I december sidste år gennemgik en 22-årig sydafrikaner en penistransplantation, og nu har han gjort kæresten gravid.

Det er banebrydende, fortæller lægen André van der Merwe, der sammen med kolleger foretog den komplicerede operation, skriver Reuters.

»Han har fortalt mig, at kæresten nu er fire måneder henne i graviditeten. Vi er glade for, at der ikke har været komplikationer og glade for, at hans penis fungerer godt,« siger lægen.

Transplantationen tog ni timer og var del af et pilotprojekt. Allerede fem uger efter operationen var den unge mand aktiv i sengen.

Det hurtige fremskridt kommer bag på lægerne, der oprindeligt regnede med, at der ville gå op mod to år, før mandens penis var fuldt funktionsdygtig.

Den 22-årige fik sin oprindelige penis amputeret for tre år siden efter en omskæring, der var gået galt.

Med graviditeten er en ny milepæl nået, fortæller André van der Merwe.

»For os betyder det, at vi kan sætte flueben i de fleste kasser, fordi manden kan stå og urinere normalt. Han kan have samleje, og hans penis er fuldstændig funktionsdygtig. At kunne få børn var det, vi manglede.«

Efter den succesrige transplantation kan André van der Merwe og kompagni se frem til travlhed. Hvert år mister cirka 250 sydafrikanere ifølge Reuters deres penis. Det sker, når den traditionelle omskæring går galt ligesom i tilfældet med den 22-årige.

Udlandet har også fået øjnene op for mulighederne. Mænd fra Rusland, USA og Colombia har henvendt sig, fortæller André van der Merwe.

»Jeg tror, at vi vil tranplantere igen, inden dette år er omme,« siger han og erkender i samme åndedrag, at det ikke ligefrem vrimler med folk, der er klar til at donere de penisser, der er nødvendige for at kunne foretage transplantationerne.