Mand dræbt ved påkørsel af russisk ambassade i Bukarest

Flere russiske ambassadebygninger i Europa har i den seneste tid været udsat for hærværk ved protestaktioner.

 
Politi i Bukarest efter, at en mand torpederede porten til den russiske ambassade. Video: AP/Ritzau Scanpix. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En rumæner blev tidligt onsdag dræbt, da han kørte sin bil mod porten til den russiske ambassade i Bukarest.

Det er uklart, om det skete med overlæg eller om det var en ulykke.

Russiske ambassadebygninger flere steder i Europa har i den seneste tid været udsat for hærværk i forbindelse med protestaktioner mod regimet i Moskva.

Politiet i den rumænske hovedstad Bukarest er ved at undersøge hændelsen onsdag morgen, og de har ikke offentliggjort mandens navn.

En rumænsk aktivist, Mihail Bumbes, lagde sig dagen før på fortovet uden for den russiske ambassade i Bukarest med bagbundne hænder og blodrøde farver på sit tøj. Det skete som en protest mod påståede russiske krigsforbrydelser i den ukrainske by Butja.

Rumænien meddelte tirsdag, at det i lighed med andre EU-lande vil udvise ti russiske diplomater. De har ifølge Rumænien forbrudt sig mod internationale love og regler for diplomater.

Næsten 624.860 ukrainere er flygtet til Rumænien, siden russerne invaderede deres land den 24. februar. Omkring 80.000 er stadig i Rumænien.

I Irland skriver The Irish Mirror, at den russiske ambassade i Irland ikke kan få leveret diesel og er ved at løbe tør. Det indebærer, at ambassadebygningen inden for få dage vil være uden varmt vand og uden opvarmning. Dette skulle også gælde boliger for dele af ambassadens stab.

For en måned siden blev en mand anholdt i Dublin, efter at han havde kørt en lastbil ind i den russiske ambassades port. Ifølge Irish Times skulle flere demonstranter desuden have heppet på lastbilchaufføren.

Ifølge AFP har en romersk katolsk præst smidt maling på ambassaden som protest imod invasionen. Det skete under et interview på irsk radio.

/ritzau/Reuters