Mand dræbt i Paris-lufthavn efter han angreb soldat

Mand, som ville tage våben fra kvindelig soldat, havde tidligere på dagen skudt og såret politimand i Paris.

Der er lørdag morgen massivt politiopbud i Paris-lufthavnen Orly, efter at politiet har dræbt en mand, der havde taget våbnet fra en soldat i lufthavnen. Reuters/Benoit Tessier Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris. En mand, som lørdag blev dræbt i Orly-lufthavnen i Paris, havde ved et "særdeles voldeligt angreb" forsøgt at tage en pistol fra en kvindelig soldat, siger en talsmand for den franske hær.

Benoit Brulon, som er talsmand for Frankrigs antiterrorstyrke, siger, at soldaten blev behandlet på et hospital.

- Men hun blev ikke hårdt såret. Hun klarer sig fint, siger han.

Brulon siger, at soldaten blev kastet om på gulvet af angriberen, hvilket fik to andre soldater til at åbne ild for at beskytte hende og andre.

Et øjenvidne, Frank Lecam, siger, at han hørte tre eller fire skud blive affyret.

Indenrigsministeriets talsmand, Pierre-Henri Brandet, at det er muligt, at der var tale om et terrorangreb.

Angrebsmanden havde inden angrebet i Orly skudt og såret en politimand i den nordlige del af den franske hovedstad, siger kilder i det franske politi til Reuters.

Sikkerhedskilder oplyser ifølge Reuters, at manden var kendt af de franske efterretningsmyndigheder som "en radikaliseret muslim".

Den franske anklagemyndighed oplyser, at den har indledt en antiterror-efterforskning af skyderiet. Angrebsmandens far og bror tilbageholdes.

Angrebet skete i Sydterminalen i Orly. Terminalen blev efterfølgende evakueret, mens bombespecialister undersøger bygningen. Der blev ikke fundet sprængstoffer på liget af den dræbte.

- Ingen andre er kommet til skade ved hændelsen i Paris' Orly-lufthavn, oplyser en talsmand for det franske indenrigsministerium.

Flyvninger til begge Orlys terminaler blev suspenderet efter angrebet, og alle fly blev omdirigeret til Charles de Gaulle, der er Paris' største lufthavn.

Frankrig er i forhøjet alarmberedskab efter en række terrorangreb, som har været styret eller inspireret af gruppen Islamisk Stat.

Islamisk Stat har opfordret sine tilhængere til at gennemføre angreb på sikkerhedsstyrker og civile i Europa, når en lejlighed byder sig.

/ritzau/AFP