Mand dræbt efter 600 meters fald fra redningshelikopter

Endnu er der ingen forklaring på, hvordan og hvorfor en svensker faldt i havet fra 600 meters højde, efter han var blevet samlet op af en redningshelikopter.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORGE: En svensk mand i 30-årsalderen, der var på vej til hospitalet, er omkommet efter at være kravlet ud af en redningshelikopter og styrtet i havet fra 600 meters højde.

Ifølge norsk TV 2 blev redningshelikopteren tilkaldt til onsdag morgen til Statoils boreplatform ud for Bergen til en almindelig sygetransport, men undervejs mod land forsvandt patienten ud gennem helikopterens nødudgang og styrtede 600-700 meter ned i havet, hvor han senere blev fundet omkommet.

En pressetalsmand for firmaet CHC Helikopter Service siger ifølge den svenske avis Expressen, at de tre personer, der var omkring manden, ikke kunne stoppe ham, og at der ikke var tale om nogen form for håndgemæng mellem dem.

Det norske TV 2 oplyser, at manden først blev fundet en time efter faldet fra helikopteren, halvanden kilometer fra kysten ud for Bergen. Politiet efterforsker nu tragedien.

En kommunikationsmedarbejder i Statoil, der driver boreplatformen, hvor manden arbejdede, nøjes med at oplyse, at der var tale om et sygdomstilfælde, mens en pressemedarbejder i CHC Helikopter Service siger, at firmaet aldrig har oplevet den slags tragedie før, og at omstændighederne bliver undersøgt.

Heller ikke politiet ønsker at sige mere om baggrunden for, at den svenske patient styrtede ned fra helikopteren.