Mand anklager fransk politi for at voldtage ham - politiet mener, at det var et uheld

Den franske præsident, Fracois Hollande, besøgte tirsdag Theo i hans hospitalsseng Fold sammen
Læs mere
Foto: ARNAUD JOURNOIS

Theo, en sort fransk ungarbejder på 22 år, er lige nu indlagt på et fransk hospital. Det gør han som følge af skader, han har pådraget sig ved et sammenstød med politiet den 2. februar i år.

Læger på hospitalet siger, at hans alvorligste skade er forårsaget af en politistav, der er tvunget op i den unge mands endetarm. Skaden, der krævede en stor operation, mener Theo, er påført ham med vilje. Ifølge ham har han været udsat for et grusomt seksuelt overgreb af fire betjente.

»Politiet sagde, at jeg skulle tage hænderne på ryggen. Så satte de håndjern på mig. De gav mig peberspray. Pludselig var mine bukser nede omkring knæene, og så følte jeg en enorm smerte i min bagdel,« siger Theo til Huffington Post.

Betjentene siger selv, at Theos bukser faldt ned ved et uheld.

Ifølge Theo blev han kaldt 'neger' og blev spyttet på under det voldelige sammenstød med politiet. Han siger også, at den eneste grund til, at politiet tog fat i ham, var, at han så politiet slå en anden person.

Selvom en efterforskning fra det franske nationale politi, som avisen Independent har set, konkluderer, at hændelsen er meget alvorlig, så fastslår efterforskningen, at der ikke er foregået en voldtægt, fordi penetrationen med politistaven var utilsigtet.

Til trods for denne konklusion er en af de involverede betjentene sigtet for voldtægt, mens tre andre betjente er sigtet for grov vold. Alle fire betjente erklærer sig uskyldige.

Siden hændelsen skete har der været mange protester i franske byer, hvor flere hundrede har deltaget under sloganet 'retfærdighed for Theo'. Ifølge AP er der under demonstrationerne sat ild til biler, skraldespande og skudt fyrværkeri mod politiet. Politiet har indtil nu arresteret mere end 26 mennesker i demonstrationerne.

Fra sin hospitalsseng opfordrer Theo til at stoppe de voldelige protester.

Den franske præsident, Francois Hollande, besøgte Theo på hospitalet i tirsdags for at dæmpe urolighederne. Efterfølgende tweetede han: 'Theo har reageret med værdighed og ansvar'.