Mand anholdt for at ville dræbe Macron på Bastille-dagen

En 23-årig mand er blevet anholdt i Frankrig for at ville dræbe den franske præsident, Emmanuel Macron. Den unge mand blev allerede dømt sidst år, efter han pralede med Anders Behring Breiviks terrorangreb i Norge.

Den franske præsident Emmanuel Macron var angrebsmålet for en 23-årig mand, der kalder sig nationalist. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fransk politi har anholdt en 23-årig mand fra Argenteuil nordvest for Paris for planer om at dræbe den franske præsident, Emmanuel Macron. Det skriver avisen Le Figaro.

Politiet efterforsker den unge mand for »individuel terrorvirksomhed«, efter en besked på internettet alarmerede myndighederne.

I en samtale på en hjemmeside for videospil efterspurgte den 23-årige en kalashnikov for at lave et angreb. Hans kommentarer blev efterfølgende delt med myndighederne på en hjemmeside hos indenrigsministeriet oprettet til netop at rapportere om ulovligt indhold eller adfærd på nettet.

Da politiet troppede op for at arrestere manden i hans hjem onsdag i sidste uge, fandt de tre køkkenknive i hans bil, mens en gennemgang af hans computer afslørede, at han havde søgt efter potentielle mål.

I politiets varetægt har han fortalt, at han ville slå den franske præsident ihjel på den franske nationaldag, Bastilledagen 14. juli, og han kom desuden med udtalelser mod sorte, arabere, jøder og homoseksuelle. Udtalelser, der har fået politiet til at indlede en efterforskning for »individuel terrorvirksomhed«.

Manden blev allerede sidste år idømt tre års fængsel, hvoraf de 18 måneder var en betinget dom, fordi han havde tilskyndet racehad og terrorisme ved at bifalde den norske terrorist Anders Behring Breiviks angreb 22. juli 2011. I den forbindelse blev han betegnet som »psykologisk ustabil«, men »bevidst og målrettet«.

Den 23-årige præsenterer sig selv om nationalist.