Mand afpressede supermarkeder for millionbeløb: Truede med at forgifte fødevarer

Person, som truede supermarkeder med at forgifte deres fødevarer, menes at være blevet anholdt nær Tübingen.

Tyske myndigheder har været på jagt efter en person, som har sendt breve til både supermarkeder og politifolk med trusler om, at han ville manipulere fødevarer i både Tyskland og udlandet, hvis han ikke fik penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Tysk politi har anholdt en mistænkt i delstaten Baden-Württemberg i en opsigtsvækkende afpresningssag, hvor en person har afkrævet supermarkeder millioner af euro efter at have forgiftet deres fødevarer i kølerdiske.

Kilder tæt på efterforskningen siger, at en 55-årig mand blev anholdt fredag i Ofterdingen, som ligger nær den sydvestlige by Tübingen. Anholdelsen skete på baggrund af flere tip fra offentligheden.

Myndighederne har været på jagt efter en person, som har sendt breve til både supermarkeder og politifolk med trusler om, at han ville manipulere fødevarer i både Tyskland og udlandet, hvis han ikke fik penge.

»Han bad om ottecifrede beløb i euro,« siger en kilde i politiet.

Politiet har haft eftersøgt en mand, som var blevet optaget af et overvågningskamera i et supermarked, hvor han placerede fødevarer. Fem flasker med forgiftet babymad blev senere fundet i supermarkedet.

Anklagemyndigheden i den nærliggende by Konstanz siger, at den mistænkte havde truet med at forgifte 20 forskellige typer af fødevarer, og at han havde nævnt navne på en række store kæder i både Tyskland og andre EU-lande.

Politiet har modtaget hundredvis af tip i sagen.

Den formodede gerningsmand sendte de første trusler i midten af september i en e-mail til politi, forbrugerbeskyttelse og supermarkeder.

For at skabe største mulig usikkerhed havde han ikke angivet, hvilke fødevarer han ville forgifte.

Det giftstof, som blev fundet i glasflasker med forgiftet babymad var ethylenglycol.

Fotos af den eftersøgte, som førte til hundredvis af tip fra offentligheden, blev både udsendt i hele Tyskland og i andre EU-lande - først og fremmest i Østrig og Schweiz.

/ritzau/dpa