Maltesisk fartøj redder 85 migranter fra synkende træbåd

Malta får ros af EU for sin håndtering af migranter, der bliver reddet på Middelhavet på vej mod Europa.

Valletta. Et maltesisk patruljefartøj har sent fredag aften reddet 85 migranter ud for Maltas kyst. Det oplyser landets væbnede styrker.

Migranterne vil blive bragt i land i Malta lørdag.

De reddede migranter, der primært kommer fra det nordlige og østlige Afrika, befandt sig i en synkende træbåd, da de blev reddet, lyder det fra hæren.

Malta ligger i Middelhavet syd for Italien.

Landet har været blandt de førende nationer til at tage sig af migranter, der forsøger at komme til Europa via Middelhavet.

Senest fik 60 migranter fra det tyske redningsskib "Alan Kurdi" lov til at komme i land i Malta. Selve skibet fik ikke lov til at lægge til kaj. Migranterne blev i stedet sejlet til land af en række andre både.

Det skete, blandt andet efter at Italien havde nægtet at lade skibet gå i land.

Migranterne blev fordelt mellem Tyskland, Frankrig, Portugal og Luxembourg.

EU's kommissær for migration og statsborgerskab, Dimitris Avramopoulos, besøgte tirsdag Malta og roste landet for indsatsen.

- Malta står uden tvivl over for en stor udfordring i forhold til migranter, hvis man ser på landets størrelse, lyder det fra Dimitris Avramopoulos.

- Helt generelt så er EU tilbage på niveauet før krisen. Men i Malta steg antallet af ankomster i 2018 på grund af redningsaktioner i Middelhavet og den usikre situation i Libyen, siger kommissæren.

/ritzau/Reuters