Malmø kæmper for at rydde byens store romalejr

En industrigrund i Malmø, der har fungeret som romalejr for 160 EU-migranter, skal ryddes søndag. Aktivister er på grunden for at forhindre rydningen.

En romalejr i et industrikvarter i udkanten af Malmø har i halvandet år fungeret for hjem for omkring 200 mennesker. Malmø Kommune ville have ryddet pladsen kl. 16, men det er ikke sket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Romaer og aktivister er i højeste beredskab på en industrigrund i Malmø, der huser byens store romalejr.

Kommunen har nemlig meddelt romaerne, at lejren vil blive jævnet med jorden søndag klokken 16. Ifølge det svenske medie Aftonbladet er det endnu ikke sket klokken 17.

Romaerne har fået at vide, at de skal forlade stedet med deres ejendele senest søndag, hvis ikke det skal ende på lossepladsen. I lejren bor der 160 EU-migranter.

Beslutningen om rydningen blev ifølge Ekstra Bladet truffet i tirsdags af miljøforvaltningen i Malmø. Årsagen til rydningen er angiveligt, at miljøforvaltningen ikke længere kan stå inde for hygiejneforholdene i lejren.

Kommunens udmelding fik i løbet af ugen en stor gruppe aktivister til at flytte ind på pladsen med deres campingvogne i protest mod beslutningen. Aktivisterne kræver, at migranterne får tildelt et andet bosted som erstatning, skriver Aftonbladet.

Det er der dog ikke umiddelbart udsigt til. Kommunen har forsøgt at få hjælp til at håndtere situationen flere steder, blandt andet har man været i kontakt med myndighederne i Rumænien med henblik på at få assistance fra migranternes hjemland. Det er der endnu ikke kommet noget ud af.

Desuden har ejeren af grunden selv forsøgt at fjerne menneskene.

»Ejeren har prøvet med alle midler at få fjernet menneskerne på egen hånd, for eksempel ved at melde dem til politiet, men det har ikke hjulpet. Fogeden må ikke gå ind, for så skal man have navnene på alle, der bor der, og det har været umuligt«, siger Jeanette Sielow, afdelingschef for kommunens miljø- og sundhedsafdeling til Politiken.